19.07.2014 г., 11:01 ч.  

Невероятна приказка 

  Поезия » Друга
333 0 3

Невероятна приказка

 

Когато всички си заминаха,

домът ми стана

толкова широк

 

и толкова свободен,

 

че се учуди времето

къде да спре.

 

Минутите се затъркаляха

                                 по пода.

 

Тогава то дойде.

Детето.

 

Събра минутите като небесни

                                 перли -

на дъното на кофичка

за пясък!

 

Смехът му светъл

преобърна къщата.

 

А времето пробуди се във ъгъла

като задрямал рижав котарак!

 

 

 

 

© Миглена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??