Не е възможно да наваксаш
премълчаното с години.
Как да заситиш вчерашния глад.
Е, бил си друг, била съм и любима -
с висок на усетливост праг.
Неказаното ми тежи. Защо изплува
закотвен спомен в отминал свят.
Брегът със хоризонта се целува,
разпукват се букети светлина над тях.
Безмълвна като риба кърпя мрежи
да уловя опашка на пасаж.
Спокойно са полегнали сега вълните.
Гемията с рибаря е мираж.
© Христина Комаревска Todos los derechos reservados