13 feb 2007, 3:57

Незаконна любов 

  Poesía
796 0 6
Познахме се със тебе късно...
Имаме ли за това вина,
щом в пътища така различни
ние сме вървели досега?

Случайна среща - тъй банално
и глупаво звучи това.
Но тази среща бе фатална
за двама ни, за любовта.

Нямам, нямам право на теб
и тази обич по между ни.
Ти не трябва да идваш при мен -
един на друг сме обречени.

Този грях, забранен, незаконен,
ни заключва в отделен свят -
аз крадец съм на обич, подгонен
от хорски погледи и осмят.

Ти се криеш от всичко и всички,
ти пристигаш при мен уморен,
та във нашите кратки минути
за раздяла сили да съберем.

И със очи и преструвки запълваме
деня голям около нас.
И продължаваме да се преструваме
със очи, със ръце, със глас.

Нямам, нямам право на теб,
но на всякакъв риск съм решена,
за да дойдеш за малко при мен,
за една любов забранена...

© Марина Атанасова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??