Ницше
Освободител, нарекъл бих
Го аз, Ницше - освободител,
Да, но от какво. От зависимост,
Но той не е за всички,
За смели, много смели
Хора, що планините обичат.
Въздухът на Езерата рилски,
На Еверест, Тибет, Урал, Кавказ.
Зависимостта не лоша
Всъщност е. Религията
Християнска, друга - болници
Са те. Лекуват да, но
И зависимост те носят.
За болните са оправдани -.
А здравият и смел човек,
Предпочита да си вземе
Сам здравето - от въздуха
На планините, от 'въздуха'
На Ницше. От на Паршек
Студената вода, и от на
Лесничея същите слова.
Свръхчовекът Ницшев,
Бог е той - човекът - нашият
Ваклуш нарече смъртен бог.
А бог, много точно го нарече, -
Безсмъртният човек.
Слава нека тук речем
На Ницше, Паршек, Лесничея,
На Ваклуш - българският
Ницше. И във степен висша
На Велес - славянски бог.
.
Нужни ли са боговете - да.
За да от тях чрез уважение
И прослава, получим ний
Докосване и достъп, весел
Достъп - до въздуха планински.
Ницше път е искал да
Прокара - за душите смели
И готови - как от зависимост
В свобода да се окажат.
Как човекът-роб господар
На себе си да стане.
В бог да се превърне някой ден.
(Хитлер е обичал Ницше, да,
Но по причина известна се
Е отклонил, за съжаление
Извратил...)
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Todos los derechos reservados