От мене никога не ще избягаш,
не се опитвай, сили не хаби.
Заключен здраво си в сърцето ми
и там ще си, докато обичта гори.
Аз търся твоите пътища в живота,
по тях ще мина, теб да разгадая.
Искам да докосна в теб доброто,
което щедро ти на всекиго даряваш.
Доброто твое откъде извира?
Изворчето там ли е, сред равнината,
под дъба вековен – весел исполин
с песента на птиците в листата.
Или е там, под хълма умълчан,
легнал върху дъхави ливади,
упоили с аромата твоята душа,
душите и на стари, и на млади...
Ще обходя твойте пътища в живота,
ще открия изворчето твое на доброто,
с което жаждата на всеки утоляваш.
От мене никога не ще избягаш....
© Павлина Иванова Todos los derechos reservados