Никога повече, никога вече –
тъй увещаваш се дълго, човече.
Няма в неистини вяра да хвана –
духаш си кашата, вриш във казана.
Гледаш под лупа,станал си мнителен,
кой те поднася, кой е съмнителен.
Гониш изгода, броиш дивиденти,
после натрупал си куп прецеденти.
Само понякога стигаш до никога,
връзвайки рисково входа за изхода.
И преповтаряш отчаяно ребуси,
търсейки трескаво пътя към себе си.
© Светличка Todos los derechos reservados