Нима това е сън?
Моли, малката ни дружка
малка пухкава сладушка,
с нея не скучаем нито миг
тя е нашият прилежен ученик.
Припка весело из къщи
но понякога се мръщи,
щом с уроци се замаем
и не можем да играем.
- Иначе е беладжийка!
вика нашата комшийка.
Щом захванеш да простираш
- Във краката се завираш!
Но е - малка сладурана
и прилича си на мама,
тя на село си живее
и с това си се гордее...
А пък Моли си е с нас,
лае си дори на глас,
вкъщи си играе и навън,
ех, нима това е сън?...
© Вал Герх Todos los derechos reservados
!!!