7.01.2014 г., 21:36 ч.

Нима това е сън? 

  Поезия » За деца
644 0 4

      Нима това е сън?

 

Моли, малката ни дружка

малка пухкава сладушка,

с нея не скучаем нито миг

тя е нашият прилежен ученик.

 

Припка весело из къщи

но понякога се мръщи,

щом с уроци се замаем

и не можем да играем.

 

- Иначе е беладжийка!

вика нашата комшийка.

Щом захванеш да простираш

- Във краката се завираш!

 

Но е - малка сладурана

и прилича си на мама,

тя на село си живее

и с това си се гордее...

 

А пък Моли си е с нас,

лае си дори на глас,

вкъщи си играе и навън,

ех, нима това е сън?...

© Вал Герх Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.

  • !!!
  • Там за Моли,може би,
    уточнение е нужно.
    Ти с емоция чети
    инак си е някак скучно.

    Ако има как,
    аз да Ви го прочета
    ще го разберете,
    вярвам във това.

    Ще се постарая
    в бъдещето аз,
    да съм по изряден
    в изказа без глас!...
  • Нещо не схванах третия куплет.
Предложения
: ??:??