Но теб те няма
Отронвам сълза след сълза,
а теб все те няма у дома.
Защо ме обрече на самота;
осъди мен и любовта.
И чакам в тишината
да се почука на вратата;
да отворя и да зърна твоето лице,
да ме помилват нежните ти ръце
Но теб те няма, няма те в нощта
и чакам при себе си любовта;
чакам отговор на моя зов,
няма ли някой да ме утеши с любов?
...
Избърсвам сълзите и поглеждам напред
и не желая да виждам само теб.
Ще видя аз истинската си любов,
а ти беше само отговор на моя тъжен зов.
© Станислава Димова Todos los derechos reservados