31 oct 2020, 20:37

Ноември почука 

  Poesía » De amor
213 0 0

Ноември почука
 

Октомври, в красивата ми есен
остави дъх на дюли и цвят на хризантеми.
Октомври ме рисува с цвят небесен-
измил сенките от миналото в мене.

 

Облече ме в пастелите на злато
и рокля от есенните минзухари.
Октомври още има дъх на лято
и топъл дъжд с цвят на морските корали.

 

А, някъде във гънките на дните
една любов се разсъблича
и на сбогуване погледнаха очите и-
пустееха, неми от обичане!

 

Ноември днес почука на вратата
с букетче от листа на дъб и вяра,
и прошепна тихо във душата ми:
изчисти - всяка болка стара... 

 

нося още много светли дни
и зима с белоснежното кожухче,
обличам хора с коледни мечти.
Сезоните са време на обичане!

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??