1 nov 2017, 21:39

Ноемврийска любов 

  Poesía
765 1 0

Застла ми градината пак ноември 
със златистите  свои листа.
Хризантемите в апогей разтанцували 
и цъфтеж, и ухание със есента.

 

Оголяха ми  розите.Скриха  цвета си.
Пак на пролет, ще вирнат листа.
Иде зима, ще застели със бели снежинки
поляни, градини, и оголелите вече поля.

 

Сутрин рано мирише на студ и кафе.
Вечер – на вино, топлинка и  уют.
Късната есен е две във едно.
Топлината в дома, а сковаващ вън студ.

 

На ноември е дрехата тъмна, прокъсана.
Той е много самотен и тъжен.
Но усмихне ли се, е много щастлива
любовта му хризантемена в късната есен. 

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??