Нощта от дантела уши си воал,
От кървави рози и бляскав опал,
Ефектната рокля от златни листа-
Мистерия цветна и нежна мечта.
Вълни от коприна, коси-абанос
Разкош пълнолунен е днес неин гост
Искряща усмивка от перлен прашец
омаЙна магия, нетленен живец.
Сияе луната в сребрист ореол,
Кралицата сяда на своя престол
Атлаз аметистов в очите-звезди
Небесни пътеки към чудни земи
Обгръща земята смолист тежък плащ
Щастливо сънува духът сладко спящ...
© Мария Митева Todos los derechos reservados