10.11.2023 г., 10:07 ч.

Ноемврийска нощ 

  Поезия » Пейзажна, Акростихове
166 0 2

  Нощта от дантела уши си воал,

    От кървави рози и бляскав опал,

   Ефектната рокля от златни листа-

 Мистерия цветна и нежна мечта.

  ​​​​​Вълни от коприна, коси-абанос

     Разкош пълнолунен е днес неин гост

      Искряща усмивка от перлен прашец

омаЙна магия, нетленен живец.

      Сияе луната в сребрист ореол,

     Кралицата сяда на своя престол

   Атлаз аметистов в очите-звезди

 Небесни пътеки към чудни земи

   Обгръща земята смолист тежък плащ

  Щастливо сънува духът сладко спящ...

© Мария Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??