10 sept 2012, 11:58

Ноктюрно 

  Poesía
423 0 1

НОКТЮРНО

 

Като зърна от броеница

на някой дядо белобрад,

ден, ден заменя - ей, седмица

отлистя се и месец пак.

 

Така изнизват се денете,

нанизани на наниз вехт,

така и младост, погледнете,

остана вече спомен, ех!

 

Така и зрелите години

във жар превърнаха се те

и старци вече, погледни ни,

очакваме ний веч стоте.

 

Но колко мъчно се достигат

и колко трудно е сега.

Добре, че двама дружни биват,

че страшна е таз самота.

 

Който другарче още няма,

да търси и да намери,

та мъката си тъй голяма

да има с кой да сподели.

 

Че друго е, когато двама

редят дружно  труден пъзел,

когато и в най-сложна драма

развързват възел след възел.

 

Като зърна от броеница

на някой старец белобрад

ден, ден заменя, ей седмица

отлистя се и месец пак

 

Стареем бавно, но не щеме

да си признаем при това,

че минало е нашто време,

че нашта есен е дошла.

© Анка Келешева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??