Ще инкрустирам болката
под върха на докосване
в пръстите,
за да остане
в периферните сънища
за целувки и плажове
по уморения гръб
на лятото
между разтопено до бяло
и разлистени аромати.
Има ли значение -
и едното, и другото
предизвикват сълзи
и винаги мога да кажа,
че е банална алергия,
а от нея не се умира,
освен в краен случай
и вече няма да ме боли,
докато пиша
с черно мастило
по бялата риза
на времето...
... И така ще заспивам
с мечтата
как плачеш за мен
и ме търсиш насън,
а аз те сънувам
щастлива
от незнаен за теб
лунен кратер...
14.06.2010г
© Валентина Ангелова Todos los derechos reservados
че е банална алергия,
а от нея не се умира..."
Харесах ми!