18 abr 2007, 11:13

Нощ 

  Poesía
1081 1 3
Нощта завива с  тъмно одеало
улиците в този тъжен град,
заспиват хора без лица и тяло,
за да страдат утре пак.
Само негде сред цветята,
някъде далеч от тях,
страда мъничка частица
от този тъжен град.
И вече никой не минава,
не пита я защо тъжи
и вече само тя си знае
от любов как боли. (18.09.2001)
А той е някъде далеко,
в един друг умиращ свят,
обича го и къса се сърцето -
кога ли ще са двама пак?
Денят се връща и обгръща
с топлите лъчи
страдащи лица и къщи
и умиращи звезди...
Ала той не е до нея,
с друга му е по-добре,
плаче и гори от болка
това изсъхнало сърце! (10.10.2001)

© Екатерина Камбурова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??