14 jul 2013, 19:02

Нощен етюд 

  Poesía » De amor
400 0 2

Нощен етюд

 

В злато се къпе залезът.

И в наслада времето спира,

преляло в лятно безвремие.

Тишината се стича

замечтано притихнала,

замира в светулчена вечер.

А по струните на китара

настръхва дрезгав блус.

Когато някога нещо наедрява

и иска да се случи...

 

От сумрака пристъпва нощта,

тежка като грях,

изпила думите и виното

на огъня в очите

и топлината на искащи ръце.

Такава нощ нереална,

онемяла от нежност и ласка,

гушнала се в сливане.

 

След такава, потъваща нощ

да се събудя сутрин

грейнал в обичане.

И да се огледам в очите ти...

И оставам без дъх...

 

Ванко Николов (Starkmaster)

© Ванко Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??