14 may 2019, 23:05

Носталгия... 

  Poesía » Otra
183 0 0

 

 

Носталгия...

 

Носталгия ли яко ме зажегли

на спомени сподавени в хомота –

към Детството отчаяно ме тегли

с обратна гравитация – Живота...

 

... За жалост там, отдавна нищо няма,

по уличките: Бродник – вятър вие

и той повярвал в старата измама,

че някой ден и ще се върнем ние!...

 

... Но в пътища обрасли със забрава

и срутени от Времето мостóве –

как може пак: във онова „Отдавна” –

Тайфата ни да се сбере отново?...

 

... И много от приятелите вече

безплътни населяват си: Звездата,

та няма как от толкова далече

към Детството да уловят следата... ...

 

... А мене там за шепа милостиня

Неволница – носталгията значи:

– във махмурлука днес, кáто в пустиня,

в Поредният делириум ме влачи...

 

25.11.2018.

 

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??