27 dic 2023, 13:57

Нов ден 

  Poesía
116 0 0

Нов ден,
нови откривателства.
С дребнавости скучни
и слова благозвучни.
Случването не спира
критикува, блъфира...
сред забързано време,
на технологичното племе!
Вторачени в потоците
умело редактирани,
изчезва бавно слънцето
от елити премонтирано.
Влекат ни нейде бурите
в изчезващи пространства,
да бъдем пак се молим,
сред всички земни царства.
От политики изморени сме...
с информации калени сме.
Ще дочакаме ли правдата
да разпореди се с явната
подплатена лицемерност
и продажна благоверност.
Събудени ли бяхме вчера,
а днес, а утре..., а децата...
какво ще им оставим всички
и ще я бъде ли...страната ни.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??