17 jul 2019, 9:30

Някога... 

  Poesía » Otra
872 3 7

Бе времето като монета кръгло,

а в центъра му – целият ни свят,

върти се, и на тъмно, и на светло.

Там миговете (в)се опитват да растат.

 

Притиска ги механиката на съдбата

към ръбчето на пясъчната плът.

Оазисът очаква да плати душата,

и с кучешкия лай камилите да спрат.

 

В пустинната извивка на луната

водата сгушва се и ромонът замира.

Не са му нужни тайните на сетивата.

Лихвар е той – монетите събира…

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??