4 oct 2007, 12:38

Някога ще си отида... 

  Poesía
731 0 9
Някога ще си отида по-напред от този свят,
ала ти не ме забравяй, в парка идвай вечер пак!
И по нашата алея, щом припадне лепкав здрач,
тихо, тихо ти пристъпяй - в дъното ще чакам аз.
И на пейката позната ти ще видиш две следи:
лято - капки от росата, зиме - врабешки следи.
И ще вярваш, че ме има! И ще знаеш, че съм с теб!
И скръбта неутишима ще намери своя лек.
И когато вече с друга в парка вечер идваш ти,
двете капки от росата, моля те, недей бърши!
Те са моите две зеници, взрени някъде дълбоко в теб -
не изтривай ми очите, мрак ще падне, черен креп.
Зиме не бърши следите, стъпки врабешки в сняг!
Те ръцете ми са морни, тихо ще те  приласкаят пак.
И макар и с друга вече ти да пиеш сладък сок,
моето сърце ще грее, твоята есенна любов!
                                                             2000г.

© Таня Панайотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??