16 mar 2007, 10:03

Няма оттърване :) 

  Poesía
1289 0 13

 

Из “Стихове с неочакван край”


 

Прибирам се... Почти до смърт съм скапана...

с последни сили се провлачвам към дома...

пред блока - Крум, съседът, ме причаква,

- Дай да те питам тука нещичко сега!

Няма ли някоя мома, колежка твоя,

че крайно време е сина да задомя,

дорде снаха не дойде, нямам миг спокоен,

ма тъй, кат` тебе да е харна и добра!

- О, дядо Круме, как ти хрумна тая глупост,

само до туй ми е притупало сега...

Той твоя син да си я дири сам, по хубост,

каквато му приляга на душа...

Със раздразнение по стълбите се качвам,

баба ти Анка – понадникнала с глава,

щом ме фиксира – бързо пътя ми прекрачва,

чиния стиснала, с домашна баклава...

- Вземи си, чедо, цяла нощ кори разточвах,

па като рекох нощ... ти `га пък са прибра,

случайно чух та, без да искам, не нарочно,

самичка беше, ма по късното бая...

- Да, да – многозначително отвърнах

и хукнах, бързайки нагоре през глава...

А до вратата дебне Милка, да ме зърне:

- Ох, чакам, да ти се оплача, откога...

Тъй тежко ми е, моят ме заряза,

без обяснение си тръгна, ей така,

поне къде отива даже не ми каза,

събра багажа си и духна, без следа...

- Спокойно Милке, ще се върне, измърморих,

а пък наум си рекох (да бе, как пък не),

вратата леко под носа й с жест затворих...

Добрах се най-подир до мойто канапе...

 

Купих си нов апартамент наскоро, скромен.

Вярно, различен е, такава бе целта.

Ремонти, мебели редих, с мерак огромен,

дойде най-после време да се нанеса...

Изкачвах стълбите с усмивка и наслада,

какво блаженство и спокойна тишина,

след малко - в пяна ще съм, в топлата ми вана,

с розови листчета, с шампанско във ръка...

Последна стълбищна извивка... кратка радост...

Но... (вече ясно ви е... нещо не е в ред...)

Изникват вкупом там, крещейки: «Изненадааааа!»

Анка и Милка, и Крум, стария съсед...

О, НННННЕ!

Няма оттърване...


(почти истинска история)

13.03.2007

© Дидислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??