О любов, губя се
завладя ме небрежността
Нека изгоря.., в забвение
осъзнах тежестта...
Трудно е с теб и без теб.
Мога да почувствам
всяка твоя мечта и копнеж,
всяка твоя мъка и отчаяние.
Мога да ти бъда
душа на подражание.
И твоя мечта.
Дишам през шепота ти,
през погледа ти.
Но толкова близо е
присъствието ти,
а толкова далеч....
Чувствам тъга, липса
Понякога се съмнявам
в себе си...
Обичам ли те ?
Или всичко е мираж
Героична травиата, сюжет
на приказка, на подвизи,
въпрос на заблуда
Липсват ми думи....
Лъжа ли е всичко ?
Това всичкото чувство...
Пропадам, губя равновесие
Крайност? Чужда на себе си,
а толкова близо до теб.
Любов, самота, гняв, какво е то ?
© Владимира Todos los derechos reservados