27.02.2020 г., 10:17 ч.

О любов 

  Поезия » Любовна
813 2 0

О любов, губя се

завладя ме небрежността

Нека изгоря.., в забвение

осъзнах тежестта...

Трудно е с теб и без теб.

Мога да почувствам

всяка твоя мечта и копнеж,

всяка твоя мъка и отчаяние.

Мога да ти бъда

душа на подражание.

И твоя мечта.

Дишам през шепота ти,

през погледа ти.

Но толкова близо е

присъствието ти,

а толкова далеч....

Чувствам тъга, липса

Понякога се съмнявам

в себе си...

Обичам ли те ?

Или всичко е мираж

Героична травиата, сюжет

на приказка, на подвизи,

въпрос на заблуда

Липсват ми думи....

Лъжа ли е всичко ?

Това всичкото чувство...

Пропадам, губя равновесие

Крайност? Чужда на себе си,

а толкова близо до теб.

Любов, самота, гняв, какво е то ?

© Владимира Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??