Какво ли няма в този свят?!
Лъжи, измами, изневери,
злоба, завист, глад...
и толкоз много лицемери!
Под път, над път някой те препъва
и зад гърба въжето ти плете.
С омраза на парчета те разкъсва
и на кръста гледа да те прикове.
Но най-жесток, болезнено неизмерим
и в този, и във други светове -
един от всички грехове -
дори от Бога непростим -
е приятел подло да те предаде.
Човешкото сърце
за всичко прошка може да даде,
но на предателя и Господ казва "Не!".
О, Юда, колко сребърника взе?!
© Румяна Todos los derechos reservados