Затварям книга прашна
с край, облечен в сивота.
И подир истината страшна
вървя, увлечен от живота.
Но днес, на ъгала до нас,
в книжарничка една невзрачна
видях аз книга с розови листа,
подвързана с хартия непрозрачна.
Отворих я и автора видях,
не бях го чувал - неизвестен.
И тайничко му завидях -
при стари автори наместен.
Отнесена от чисто любопитство,
във вкъщи се отвори тя сама.
И жадно запоглъща тайнство
от моята изтинала душа.
Отнесе ме в свят различен,
където има доброта.
Почувствах се и аз обичан,
намерих много топлина.
Но в миг, там някъде в средата,
и секна розовият словоред.
Нима ми е написала съдбата -
да продължа да пиша ред по ред.
Ще се опитам да допиша
таз книжка, розова една.
Заклевам се, докато дишам,
ще бъда със перо в ръка.
25.03.2008
© Ивелин Митев Todos los derechos reservados
Разкриваш ми неподозирани красоти от себе си.
Поздрави