3.05.2008 г., 14:04 ч.

Обещание 

  Поезия » Друга
730 0 1

Затварям книга прашна

с край, облечен в сивота.

И подир истината страшна

вървя, увлечен от живота.

 

Но днес, на ъгала до нас,

в книжарничка една невзрачна

видях аз книга с розови листа,

подвързана с хартия непрозрачна.

 

Отворих я и автора видях,

не бях го чувал - неизвестен.

И тайничко му завидях -

при стари автори наместен.

 

Отнесена от чисто любопитство,

във вкъщи се отвори тя сама.

И жадно запоглъща тайнство

от моята изтинала душа.

 

Отнесе ме в свят различен,

където има доброта.

Почувствах се и аз обичан,

намерих много топлина.  

 

Но в миг, там някъде в средата,

и секна розовият словоред.

Нима ми е написала съдбата -

да продължа да пиша ред по ред.

 

Ще се опитам да допиша

таз книжка, розова една.

Заклевам се, докато дишам,

ще бъда със перо в ръка.  

 

25.03.2008

© Ивелин Митев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ми харесва Адмирале
    Разкриваш ми неподозирани красоти от себе си.
    Поздрави
Предложения
: ??:??