Завесата на тишината
се спуска бавно между нас,
а любовта ни е остатък
от болка - в профил и анфас.
Обичал ли си ме изобщо?
Дори и някога, преди:
в онези бурни, страстни нощи,
когато хаоса роди?
Тогава всичко бе различно
и погледът ти беше друг.
Днес няма помен от предишно,
макар че те зова "съпруг".
Илюзията трая кратко
на тежки, приливни вълни.
Остана само на тетрадка:
любов, която съчиних.
© Лилия Кашукеева Todos los derechos reservados
Още повече, след като прочетох "Споразумението" на Е. Казан.
Според мен страстта в началото не е илюзия. А това, че избледнява не е причина на нейно място да се настани болката. Бракът може да бъде едно перфектно във всяко отношение споразумение. Ако има и приятелство, взаимност, подкрепа и толерантност между двете страни, то той се превръща в перфектно споеното съзаклятничество. Почти неразрушимо.
Лошото е само, че една мислеща страна не стига. Минимумът е двама 😉