Къде са ни мечтите!?
Къде изчезнаха не знам...
Къде отиде гордостта ни?
И величието на един народ.
Къде е нашето обичам те?
Обичам те, родино мила.
Къде отидоха усмивките
на най-щастливият народ?
Май всичко туй ни го отнеха...
Онези дето... В теб, Българийо
се клеха... Затуй плачи.
Плачи, родино мила, и моли се...
За народа свой бори се.
И не в историята само да ни има.
А за вечни времена да я има -
нашата страна...
Как искам аз да изкрещя
България велика е навеки.
И моля се от все сърце.
Дано събудят се ония
оялите и чуят вопъла
на чистите сърца!
Че България е жива.
Жива е за вечни времена!
© Ангел Todos los derechos reservados
Поздрави и от мен!