27 nov 2009, 12:03

Обичам те, есен! 

  Poesía » Versos blancos
2389 0 15

Слънчеви зайчета

рисуваш във дните ми.

Кой дизайнер

те облече така –

в затисти отблясъци?

Отиват

на синьото в очите ти.

Синьо,

като небето,

което прибирам в спомени,

от есента

на първото ми влюбване.

Смехът ти –

тих шепот на вятър,

препуска на воля

и гали тревите,

които заспиват.

Косите ти,

оплитат

в рехава паяжина

залеза,

за да остане

още малко

над голата,

жадна за ласка гора.

А в утрото

нежност отронваш

по мъртвите вече листа.

Обичам те, Есен!

Магия

ли ми стори?

Защото те обичам,

дори когато обвиваш

моята улица

в тънка мъгла!

Знам –

след туй

ще махнеш с ръка

и

слънчеви зайчета

ще рисуваш

в очите ми!

 

© Веселка Пенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??