Облак като мисъл,
като сянка чужда,
като пръст, изписал
дъх на теменужка
по платно от вятър
и по длан от слънце.
Облаче - театър
и живот във зрънце.
Облак като майка
в миг над мене спряла...
Две крила на чайка
над вселена бяла...
Облак като дума,
под дъга от песен,
крачи сам по друма
в подранила есен.
© Владимир Владимиров Todos los derechos reservados