6 sept 2023, 0:34

Облог 

  Poesía » Verso libre
157 0 0

 

                     О Б Л О Г    

 

Ръцете ми отдавна изтръпнаха,

дланите ми са целите в рани,

но продължавам въжето да дърпам

и тревога да вдигам с камбаната...

 

Бисер,Цар Калоян,Богдан и Каравелово,

днес Кости,Царево и всички плажове южни...

Кога "мозъците"виновни ще смогнат,да смелят,

какво да се направи е нужно? 

 

Колко пъти да обяснявам,

че причините са много дълбоки,

че ги знам и настоявам,

да поемем правилната посока!

 

Сто пъти до тук обясних,

че основата на цялата Енергетика е скапана,

че на тази база ни чакат Огромни Беди,

продължим ли просташки,да зяпаме!

 

Ако от датата,от която решим,да се променяме,

по метода,който предложа

и след четири години не сме се напълно съвзели,

кило кръв вземете от мен и към него метър кожа!

 

05.09.2023г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??