Обричане
Нежни, подранили пеперуди
зимуват в моето сърце,
сънуват любовта на развигора
в палитра от вълшебни цветове.
........................................................
Не те очаквах!
Като морен скитник
се спря пред моята душа.
И не за къшей хляб,
искра любов поиска –
сияйна, трепетна, като дъга.
Дали те разпознаха лекокрилите,
че пърхат тъй настойчиво с крила?!
Подмамени, не знаят милите,
че могат да измръзнат в зима зла.
Ще им повярвам
и към теб ще тръгна,
сърцето си понесла във ръка,
че чародейката огнище няма,
самата тя – искряща светлина!
© Пепи Todos los derechos reservados