22 ago 2012, 12:54

Объркана приказка 

  Poesía » De humor
1852 0 5

Уж вече пораснах,

но още летя

с приказни феи 

и модерна метла!
Приказни нощи

творя си без страх,

после събуждам 

принца със смях!

Той пък сънен-

не вдява дори,

че съм фея крилата

и сърдито крещи:

"Вещица дърта!
Врещиш в този час,

таванът ще срутиш,
горко ни на нас!" 

Аз пък го первам

с вълшебно перо

и го пренасям

във време добро.

Смутен се оглежда

под криво дърво,

с ябълки чудни

го черпи (Шарл) Перо.

Той му разказва

за фея добра,

която от тиква
си прави сама

каляска с коне

и лакей много важен-

котарак с ливрея и чизми

от род много знатен.

И Палечка, спяща

под зелен кленов лист,

бълнува горката,

че е станала алпинист.

Объркана приказка

се лута сама,

край няма

и как да излезе от гората сама?

Смая се принцът,

ококорил очи-

жена му с метлата 

пред компа

щури приказки си реди!

© Лъки Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??