19 sept 2017, 19:25

Обърнато време 

  Poesía » Filosófica, Civil
1053 2 5

Ако мога живота си да преживея отново...

 

като във филм, наопаки пуснат,

ще разцъфна цветята увяхнали вчера,

ще вдигна завеси, без happy end спуснати

и най-красивият стих ще намеря.


 

Лицето на мама безкрай ще целувам,

с най-милите думи ще и разкажа,

как на умница съм се преструвала,

и глупаво правела съм се на важна.


 

Ще отворя вратата, която затръшнах

и нежно ще легна до теб на леглото,

ще върна мечтите ти дето разпръснах

и на греха си ще смъкна теглото.


 

Ще се завърна на нашата първа гара,

ще те срещна там тъжен и начумерен,

да грейнеш в усмивка ще те накарам,

та всичко изгубено да си намерим.


 

Ще скочим във влака изпуснат, който пътува нататък -

в обратното време, в обратна посока.

И само на истинското, красивият отпечатък

от днес, ще си запазя и ще го нося дълбоко.


 

Все повече грешки ще заличавам

и все по-праведно ще живея.

Накрая и първата детска, дълбока рана,

без белег, сама ще си заздравее.


 

Обърнато време, отразено в едно огледало,

обратен живот, но подреден и хубав!

Питам се - толкова ли наопаки съм живяла,

че толкова ми се иска наистина да съществува!

© Цветка Колева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Супер! Ако откриеш формулата непременно се обади! Поздравления за стиха!
  • Така е.. на всички ни се иска.. 💐
  • Е няма как да не се просълзиш след тези редове! Че кой не иска да вдигне счупената ваза от пода - здрава? Кой не иска да усмихне любимия и да се отрази във все още чистите му очи? Да върне и залепи безшевно разпокъсаните кадри от лентата живот...
  • Хареса ми много! Браво!
  • Едва ли толкова наопаки е бил животът ти. Всеки би искал да има шанс да промени някои неща от миналото си. Много хубаво си го написала!
Propuestas
: ??:??