4 feb 2012, 22:55

Оцеляване 

  Poesía » De amor
1276 0 18

Оцеляхме отново. След поредния глупав дуел.

След една камара разпилени и къси мълчания.

Всеки сляпо си вярваше и усърдно се беше заел

да превърне очите на другия в нямо страдание.

 

Всеки правеше списъци с куп непризнати вини,

с изневери, които дори не изглеждат възможни,

а очите тъмнееха, сякаш са тъжни луни

и прехапваше устните гняв - като вятър тревожен.

 

Оцеляхме отново. И заспахме, обърнати с гръб.

Сутринта ни събуди една разцъфтяла усмивка.

Просветляха луните и вятърът беше беззъб.

Сутринта ни събра топлината на мека завивка.

 

И забравили снощния глупав, измислен дуел,

си създадохме приказка, пълна с щастливи мълчания.

Всеки сляпо си вярваше и усърдно се беше заел

да превърне очите на другия в нямо желание.

© Нели Вангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??