17 dic 2017, 19:26

Оценката 

  Poesía » Otra
297 0 5

Много пътища в живота има -

доброволно тръгнах по един от тях.

В пролет, лято, есен, че и зима

сях, плевих и носех тежко,и не спях...

 

Стръмнини изкачвах все нагоре,

спусках се надолу в пътя без шейна.

Всякъде откривах, че и зор е...

И за всичко туй си имах и вина.

 

В този път с упорство аз пътувах

в дъжд и сняг, със ветровете и мъгла.

Нощем светли сънища сънувах,

търсех скришно в балата сено - игла.

 

Ден след ден по тази земна схема

трупам си годините във гръб зад мен.

Все се каня в дните да се взема

да посрещна най-големия си ден.

 

Във кадър аз живота си да видя -

сам оценка обективна да му дам.

Със доволство сам да си завидя

дни преди да се запътя аз натам...

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??