13 mar 2013, 22:07

Очакване 

  Poesía » Versos blancos
867 0 1

 

Увиснала паяжина

в многоъгълния свят,

уловила в мрежите си 

белия ми ден.

Тишината ранена простенва.

Затварям в нея болката,

озъбено свирепа

в кристалната решетка 

на моята твърдост.

Извиквам търпението,

отново и отново

стискам устни.

Очакване.

Мълчанието кънти,

камбана, продънила това,

което наричам покой,

пропуква го с грохот.

Не се докосвайте до мене

с обич и сърце,

с устни от възторг 

и споделеност,

забравете ме,

не съществувам.

Не докосвайте

прозрачната същност на кристала,

скрил самотата на душата ми.

Може някое късче стъкло да ви нарани.

 

© Анна Димитрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Изчетох те.
    Различни и дълбоки стихове.
    Може би ще се връщам...
    Благодаря!
Propuestas
: ??:??