6 sept 2024, 22:38

Очакване 

  Poesía
114 1 0

                                    Вече двадесет века те чакам
                                    като лодка в открито море
                                    Ала двадесет века те няма
                                    И дъждът мойта риза пере

                                    Зимен вятър косите ми брули
                                    от Итака – до Черно море
                                    И не спира въздушните кули
                                    от гърба ми до кръв да дере

                                    Вече нищо за теб не остана
                                    ала още приличам на бряг
                                    И те чакам далеч в океана
                                    да ми върнеш предишния сняг

© Георги Ревов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??