Образ на русалка.
Глас - вълните на морето.
Поглед - нощен бриз в косите.
Дете на Афродита.
На звездите. На луната.
Жена несътворена.
Вечната желана.
Къде да те поканя?
Къде да ти постеля?
Душата ми съдрана.
Сърцето - безпорядък.
Ще дойдеш ли, любима,
домът ми тебе чака.
Ще бъдеш ли ти тази -
живот в гърдите ми.
Русалката - мираж в море-пустиня.
Вълните едва докосват пръстите и си отиват.
Вятърът - изпива ме до дъно и отлита.
Ще те срещна ли, любима?
Аз все за теб ще питам!
© Антония Спирова Todos los derechos reservados