Те отражение са на душата,
която се оглежда като в езера.
Блестят от щастие те понякога,
или окъпани са в сълзи от тъга!
Те очите разказват за човека,
разкриват и оголват му душата.
Има ли ценностите от миналия век,
когато човека беше истински Човек!
Те очите са с цветове много, различни,
искрящи от радост или очи безлични.
Показват те на човека живота, историята,
греят усмихнати или потънали в тъга.
Не крий човече очите си зад очила,
покажи ги смело ти на хората.
Така ще те опознаят, твоята душа,
нека има за тях винаги светлина.
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados