May 29, 2022, 6:20 PM

Очите 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
231 0 2

                 Очите

 

 

Те отражение са на душата,

която се оглежда като в езера.

Блестят от щастие те понякога,

или окъпани са в сълзи от тъга!

 

Те очите разказват за човека,

разкриват и оголват му душата.

 Има ли ценностите от миналия век,

когато човека беше истински Човек!

 

Те очите са с цветове много, различни,

искрящи от радост или очи безлични.

Показват те на човека живота, историята,

греят усмихнати или потънали в тъга.

 

Не крий човече очите си зад очила,

покажи ги смело ти на хората.

Така ще те опознаят, твоята душа,

нека има за тях винаги светлина.

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??