29.05.2022 г., 18:20 ч.

Очите 

  Поезия » Философска, Гражданска
229 0 2

                 Очите

 

 

Те отражение са на душата,

която се оглежда като в езера.

Блестят от щастие те понякога,

или окъпани са в сълзи от тъга!

 

Те очите разказват за човека,

разкриват и оголват му душата.

 Има ли ценностите от миналия век,

когато човека беше истински Човек!

 

Те очите са с цветове много, различни,

искрящи от радост или очи безлични.

Показват те на човека живота, историята,

греят усмихнати или потънали в тъга.

 

Не крий човече очите си зад очила,

покажи ги смело ти на хората.

Така ще те опознаят, твоята душа,

нека има за тях винаги светлина.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??