7 ago 2014, 18:10

Очите говорят по-силно 

  Poesía » De amor
508 0 6

Прекрасно знам със теб какво не мога.

Не само, че не мога, но не бива.

Не бива даже в името на Бога

към тебе път тепърва да откривам.

 

С мен няма, по причини свръхпонятни,

животът ти да стане по-напрегнат.

Макар че са така невероятни

очите ти, когато ме погледнат.

 

Годината ми с теб е високосна

и страшно ще е, ако го забравя.

Така че няма с пръст да те докосна,

но няма пък и да те изоставя.

 

Защото мога друго. Мога с молив

или със четка да те нарисувам,

или към екзотичен някой пролив

на яхта с теб далече да отплувам.

 

И друго мога: да се залюлея

от щастие, заченато в страдание,

в което мога само да копнея

по теб, от цяла вечност разстояние.

 

Да, знам какво не мога или мога

и тази мисъл нежно ме убива.

По дяволите! Питам те: "За Бога,

как може да си толкова красива?!"

 

© Чавдар Тепешанов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??