30 jun 2008, 18:21

Очите ти 

  Poesía » Otra
1124 0 32

 

 п о с в е т е н о

 

 

Очите ти рисувам всеки ден

и зная колко дълго ще ги има.

И колко е останало във мен

от преспите на сухата ти зима.

 

Очите ти тъмнеят в тиха страст,

бленуват голота, невинно нежна...

А аз съм в тях, в онази тъмна част,

в дъбокото им - дива и безбрежна.

 

Очите ти кървят във самота,

защото си заровил всички струни

в една-единствена любов-мечта,

отминала те страшно. И без думи.

 

Очите ти погребват всеки зов,

във който всичко вече е мечтано.

Тъгата ти, разкъсана от нощ,

отронва се в мълчанието нямо...

 

 

 

 

 

 

 

© Геновева Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??