6 may 2007, 11:47

Очите ти са сини булеварди 

  Poesía
752 0 16
                на Г-н Н. Николов

Очите ти са сини булеварди.
По тях се стеле утринен копнеж.
Препускали са някога вълните
на бурното море във теб.
Метличини във погледа ти светъл
напомнят полета на птица волна,
букет от нежен, топъл вятър
в разлистените клони на живота.
В небесносиният си пламък
душата ти навярно днес тъжи,
че времето лети и не прощава
на никого за прашните следи.
Годините във теб отекват с грохот
и спомнят ти мечтани ширини.
Очите ти политат във небесност
на сини булеварди  от мечти.

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??