10 oct 2010, 11:49

Огледален канон... 

  Poesía
842 0 14

По   " Bu Gemi Ne Zamandır Burada"  Edip Cansever / "Откога е този кораб тука" Едип Джансевер

 

 

 

 

Ще дойде някога

ще се завърне онзи кораб

ще пофлиртува с вятъра

с разперени платна

и ще запълни тишината залезът

с най-нежната от всичките вълна

в най-бляскавите капки ще те кичи

изсипалият се в ръцете дъжд

и бели раковини ще припявят

за думи премълчани неведнъж

и с боси стъпки ще потича лято

през пръсти ще прелива в поглед мил

и всяка ласка ще е стихнал пламък

в очите ти надеждата прикрил…

 

ще дойде някога…

 

а дотогава...

притихнала ще чакам на брега

ще вплитам нишки есенни в забрава –

покълнала по мен…

… като вина…

 

***

 

Някой знае ли колко тежи тишината?

С колко стъпки измерва се сутрин страхът?

Колко сила е нужна когато

неизказан утихва в очите денят…

 

Колко улици пазят посоки

непристъпили нощем в съня

и загубили някъде себе си

търсят път все назад –  към дома…

 

С колко глътки измерва се жажда

колко струни заглъхват в зори

колко смелост  е нужна понякога

да се смеем когато боли…

 

***

 

… като вина –

покълнала по мен…

ще вплитам нишки есенна забрава

притихнала ще чакам на брега

да дойдеш някога

а дотогава…

в очите ми надеждата прикрил

и всяка ласка – в стихнал пламък

през пръсти ще преливаш в поглед мил

и в боси стъпки ще потича лято…

за думи премълчани неведнъж

там бели раковини ще припяват…

на сипещия се в ръцете дъжд

с най-бляскавите капки ще пригласят

с най-нежната от всичките вълни

залез ще изпълва тишината

ще пофлиртува с вятъра

с разперени крила

когато се завърне към платната…

 

на онзи кораб…

 

… някога...

 

 

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??