22 feb 2008, 18:31

Огнена пролет във мене цъфти 

  Poesía » De amor
786 0 17

Гаснат тихите стъпки на залеза.
И от огъня святкат пречистени.
Не отмерих ни хляба, ни виното,
осветеното раздадох до обич...
Във вечерните клони на залеза 
приютих птици  да пренощуват,
а със утрото отново  сбогувах
посоките накъдето отлитат...
Във посоката на сърцето си тръгнах,
издигната от  шеметни, луди вълни,
а душата до звездност  нахраних
от безсъници в жар, вместо сълзи.
И тогава запали се в мене искрата,
във очите ми в огън гори, и блести.
Завихрена от копнежите  светли,
огнена пролет във мене цъфти...

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??