30 oct 2010, 17:40

Огнище 

  Poesía » De amor
553 0 1

Огнище


Не потръпнах, когато те срещнах.

Няма болка в душата ми, не.

Ала странно, че пламъче блесна:

"Е, какво? Пак при мен ли дойде?"


Ти си друг и остана далече

твойта нежна ранимост и свян.

Но и аз днес съм друго момиче -

с други мисли, с друг порив, с друг блян.


Щом спокойно се гледаме двама,

без да крием в земята очи,

колко думи били са измамни,

непростими, но... нека мълчим,


че светът само драми очаква.

Не за плач, а за смях - злобен, див.

Свойто време със теб не оплаквам

и ти казвам: "Дано си щастлив!".


Продължавам да търся огнище,

знам, за мене то нейде гори.

Нечии предани, любещи мишци

ме очакват със трепет в зори...


 

 

 

 

 

© Марина Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Браво! Ритмично и красиво като нежен блус

    "Любещи мишци"...
    Сбъднати сънища...
    Нека отприщят
    Гушкаво бъдеще!
Propuestas
: ??:??