5 abr 2016, 20:49  

Охладено жигосване 

  Poesía » De amor
536 0 6

Денят ми е син на бели точки –

малко по-тъмен от роклята ми.

Чакането дълго ще се проточи.

Като от измяната болката ми.

 

И бледото слънце се промъква

през сивата мъгла на позора.

Опитва надеждата да изтъква,

но очите са взрени в кръгозора.

 

Не искам да виждат и да вярват,

че там се крие бъдещето светло.

Краката неспособни са да бягат

с ясни стъпки по трасето цветно.

 

Не е никакъв проблем тук да съм.

Уютно е, макар и малко студено.

Красотата я срещам само насън.

А наяве се крие от мен смутено.

 

Не ще рискувам пак със търсене

на една причина, за да продължа.

Вече преживях тежко жигосване -

едва блажено охладено от дъжда.

 

Затова съм в рокля синьо-бяла.

Обличана е неведнъж.. преди.

Ако ме открият, ще съм още цяла,

но осеяна от пукнатини и следи.

© Биби Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Връщам се и препрочитам с удоволствие!
  • Предполагам, че е комплимент, за който благодаря!
  • "Не искам да виждат и да вярват,
    че там се крие бъдещето светло.
    Краката неспособни са да бягат
    с ясни стъпки по трасето цветно.

    Не е никакъв проблем тук да съм.
    Уютно е, макар и малко студено.
    Красотата я срещам само насън.
    А наяве се крие от мен смутено."
  • Благодарно е!
  • хубаво е !
  • Много ти благодаря, Анастасия!
Propuestas
: ??:??